Η παρουσία της ελιάς στον ελληνικό χώρο και η σπουδαιότητά της επισημαίνεται από τα αρχαία χρόνια σε πολλές καταγραφές.
Το ιδεόγραμμα του ελαιοδένδρου, του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου συναντάται στις πινακίδες της Γραμμικής Γραφής Β’.
Μακαρόνια με βασιλικό
Μακαρόνια με βασιλικό
0 ώρες
και 30 λεπτά
4
μερίδες
0 ώρες
και 30 λεπτά
4
μερίδες
Συστατικά

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε. Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο SOTIRELIS για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό, ώσπου να μαλακώσουν. Έπειτα, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και αλατοπιπερώνουμε. 
Ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού και το τυρί παρμεζάνας, ενώ ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως. 

Συστατικά

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε. Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο SOTIRELIS για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό, ώσπου να μαλακώσουν. Έπειτα, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και αλατοπιπερώνουμε. 
Ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού και το τυρί παρμεζάνας, ενώ ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως. 

Μακαρόνια με βασιλικό
Εκτέλεση
  • 1 πακέτο ζυμαρικά (ταλιατέλες)
  • 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο SOTIRELIS
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 4 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού
  • 100 γρ. τυρί παρμεζάνα (τριμμένη) 
0 ώρες
και 30 λεπτά
4
μερίδες
Συστατικά

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε. Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο SOTIRELIS για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό, ώσπου να μαλακώσουν. Έπειτα, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και αλατοπιπερώνουμε. 
Ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού και το τυρί παρμεζάνας, ενώ ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως.