Η παρουσία της ελιάς στον ελληνικό χώρο και η σπουδαιότητά της επισημαίνεται από τα αρχαία χρόνια σε πολλές καταγραφές.
Το ιδεόγραμμα του ελαιοδένδρου, του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου συναντάται στις πινακίδες της Γραμμικής Γραφής Β’.
Χταπόδι Στη Σχάρα
Χταπόδι Στη Σχάρα
1 ώρες
και 45 λεπτά
4
μερίδες
1 ώρες
και 45 λεπτά
4
μερίδες
Συστατικά
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  •  Ξύδι (κόκκινο)
  •  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο SOTIRELIS
  •  3 κ. σ. μπαλσάμικο ξύδι
  •  Πιπέρι
  •  Θυμάρι
  •  Αλάτι (χοντρό)
Συστατικά
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  •  Ξύδι (κόκκινο)
  •  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο SOTIRELIS
  •  3 κ. σ. μπαλσάμικο ξύδι
  •  Πιπέρι
  •  Θυμάρι
  •  Αλάτι (χοντρό)
Χταπόδι Στη Σχάρα
Εκτέλεση

Βάζουμε το χταπόδι σε μία λεκάνη με νερό, σόδα και μισό φλυτζάνι ξύδι (κόκκινο). Το αφήνουμε για 1 ώρα.
Αφού ξεπλύνουμε πολύ καλά, ετοιμάζουμε την φωτιά για το ψήσιμο.
Αλείφουμε τη σχάρα με ελαιόλαδο SOTIRELIS για να μήν μας κολλήσει, ότα θα βάλουμε το χταπόδι.
Ψήνουμε το χταπόδι ολόκληρο. (προσοχή: δεν χρειάζεται αρκετη ώραγια το ψήσιμό του)
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια.

Χτυπάμε στο μπλέντερ μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο SOTIRELIS, με 3 το μπαλσάμικο και 1 κ.σ. ξύδι (κόκκινο).
Περιχύνουμε το μείγμα στο χταπόδι και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

1 ώρες
και 45 λεπτά
4
μερίδες
Συστατικά
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  •  Ξύδι (κόκκινο)
  •  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο SOTIRELIS
  •  3 κ. σ. μπαλσάμικο ξύδι
  •  Πιπέρι
  •  Θυμάρι
  •  Αλάτι (χοντρό)