το σύγχρονο ελαιοτριβείο

Η παρουσία της ελιάς στον ελληνικό χώρο και η σπουδαιότητά της επισημαίνεται από τα αρχαία χρόνια σε πολλές καταγραφές.
Το ιδεόγραμμα του ελαιοδένδρου, του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου συναντάται στις πινακίδες της Γραμμικής Γραφής Β’.

Το Σύγχρονο Ελαιοτριβείο

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και έχοντας για γνώμονα την ποιότητα του τελικού προϊόντος η οικογένεια μας κατασκεύασε το 2007 σε ένα χώρο 20.000 m2 ένα καινούργιο ελαιουργείο. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του διφασικού ελαιοτριβείου, τηρώντας τους πιο αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες παράγουμε και επιλέγουμε άριστης ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής επεξεργασίας. Η επιχείρηση πιστοποιείται για το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005, για την παραγωγή και εμφιάλωση βιολογικού και Π.Γ.Ε (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης) ελαιολάδου.
 
 

Έχοντας τη γνώση του παρελθόντος και εκτιμώντας τη δύναμη της φύσης παρασκευάζουμε χειροποίητο στερεό και υγρό σαπούνι ελαιολάδου, σπαθόλαδο, κεραλοιφή καθώς και μια σειρά καλλυντικών με βάση το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Σεβόμενη την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος η επιχείρηση μας, κατέχοντας δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κάνει πλήρη επεξεργασία των υποπροϊόντων, μηδενίζοντας τις εκροές της (απόβλητα) και παράγοντας παράλληλα βιοκαύσιμο, ζωοτροφή και εδαφοβελτιωτικό.
 Επίσης τον τελευταίο χρόνο αρχίσαμε να δραστηριοποιούμαστε στην ελαιοκαλλιέργεια και την ελαιοσυλλογή σε μία προσπάθεια να διασφαλίσουμε ακόμη περισσότερο την παραγωγή ενός ιδιαίτερα ποιοτικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.